MEREKA.SUKA.JALAN-JALAN

19 Januari 2011

Kubur Menegak (.")??

salam pagi suma.. pepagi yg indah ceria tp kesejukan ni nk story skit bab " Kubur" haa dlm otk 2 msti tbayng mayat la antu la mcm2 la kan.. tp ni bukn sebarangan kubur. Ini  Kubur Metropolitan ok.. zman skunk ni mcm2 yg plik tp bnar.. kes xckup tanah so India mengeluarkan idea konsep kubur menegak tapi lebih sesuai dipanggil pusara menegak dengan mmbina Menara Moksha ditengah2 bndaraya Mumbai,India.. Kubur Islam,Hindu n Kristian dalam 1 tempt?






haa ni la gambaran pusara menegak 2.. still menampakkan alam kehijauan 2.. ikt apa yg aku bca n secara yg aku fhm la kan kubur Islam kat tgkat bwah sbb jnazah dkebumikan n the other kat blah atas.. tmpat ibadat,meditasi n parking pun disediakan. emm apa pndpat ampa dgan apa yg dpa ni nk bangunkan?? sesuai k x..k mcmna?? tapi apa2 pun idea ni msih lagi lakaran atas kertas puteh n blum lg d bangunkan tp 2 suma not impossible kan..

sumber: paper berita minggu Ahad 16 Januari 2011(Berita Harian)
p/s: renung2kan apa kbaikan n kburukan,sbab n akibat. apakah ada maksud yg tersurat@tersirat??

4 ulasan:

Nurul Faezah berkata...

Yg dkubur brdiri jgk eik?

"Che Ain" berkata...

oag yg hidup bdiri la..hihi.. yg jenazah 2 xla..sbb Islam kan jenazah suma di baringkan rite??

YanaMIB berkata...

erkk peliknya buat kubur dlm bangunan..mesti byk antu..hehe~ =_=

"Che Ain" berkata...

suma antu ada nt,,kristian islam budha.. leh dijadikan slh 1 tmpt lwatan 2..