MEREKA.SUKA.JALAN-JALAN

01 Mac 2011

Skolah Rendah Tahun 80/90?? Mai tgok Ni..:)

Monink..dah lma xupdate blog.. bz sgt.. nk share sket story mmbe kpada mmbe kpda membe Che Ain.. ni kngan time sapa yg skool area2 thun 80/90 cm 2la..


- time kat skola ade salesman mai jual buku cerita.
ari ni dpa bg list, blik umah minx duit nk beli walaupun cerita buku tu taw dah cmna.

salesman susu pon camtu gak.


- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bila ade program Nilam, pakat sbuk ja semua nak pinjam buku.


- RMT kat skola mknan dia  xla bes sgt..tp yg kaya pon join RMT, na ha..

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg,lekat nga magnet tu.. pastu ade sharpener kat tgh2 die.


- main lwn pemadam,smpai sgup bli bnyk2 tp syg nak guna utk padam padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


- cikgu pakai pembaris kuning pjg yg ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn slalu dijadikan rotan.


- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la..

- main game 2D super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.


- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.


- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.


- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, sailormoon dan mcm lg.


jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap tv n ps..
kite akan sentiasa berubah, cuma asal-usul kite yg permanent.
huhu~

ni la baru zaman kita kawan2.. pakat tesengeh2 pa bca.. tp btulkan ..


kredit toEs Ginseng

2 ulasan:

fRaMe+LenSeS berkata...

hohooo.. rdu time tu.. hehe

"Che Ain" berkata...

hehe..rindu tp masa xleh path blik..