MEREKA.SUKA.JALAN-JALAN

15 April 2011

Segmen: Ketika Aku Kecil


potang yang boring sgt-sgt ni duk berjalan-jalan kat blog-blog .. jmpe something yg boleh hilangkan boring.. nk join Segmen ni.. jom jwb soalan-soalan..(cam exam la plak) 

5 perkara nakal yang dilakukan semasa korang kecil dulu!
- Toreh telinga anak teacher dengan pisau 20$ sbb dia kalut nak ejas speed kipas time skolah agama..naseb bek teacher tu xmarah.
- Curi-curi minum air tembikai dalam peti ais time bulan puasa. Bila nk berbuka air tu nampak kurang la,bila mama tnya jwb “peti ais serap air tu”.
- Keluar umah ikt pntu blakang walaupun mama sorok kunci tp still jmpa hnya kerna nak g main kat padang.
- Bila pensel warna ada yg kontot, g tabika amik j pensel warna kaler apa yg nak, mcm harta sendiri j (my mama cikgu tabika tu ok )
- Suka gaduh nga budak laki.. siap tarik leher baju, sepak2, sakit pun buat2 xsakit (time tu cam tomboy,rambut pendek j..skunk ni bdak2 technician pgil ‘mesra alam’ plak..adoi..)

 5 permainan yang dimain masa korang kecil dulu!
- Main polis sentry.
- Zero point (ala yg guna getah simpul pnjg2,dua oag kena pegang)
- Main batu seremban (oag kedah pgil batu selambut)
- Main tuju kasut (mcm citer upin-ipin 2)
- Main panjat pokok pastu kena marah sbb goyang-goyang pokok smpai buah luruh.

 Pengalaman pahit semasa korang kecil?
--<@ Al-kisahnya pada hari jumaat sama dengan hari join segmen ni.. time abah g solat jumaatla.. mama tgah enjut adik dlm buai. G dapur buka peti ais,pegang mangkuk arcopal sbb ada serbuk jambu nk cicah nga jambu la kan., tetiba mangkuk 2 terlepas dr tgan sbb diliputi wap n pecah praannnkkkk ke lantai.. 0k masih lg steady smbil beralih g bgtaw mama, mama ckp xpe biarla..tup tup tgok kaki berdarah otometik nangis.. tgu abah blik nk g klinik swasta sbb law kerajaaan dpa xbius, cek2 doc ckp kn jahit ni .. alamak!!! Sakit gilo time cuci,ggt bahu mama smpai lebam, 2 bulan g skolah pkai selipar, jalan terhencot-hencot .. sampai skrg maseh berjaga-jaga takut jahitan tu terbuka. 

6 ulasan:

Muslimah Optimis berkata...

che ainnnnnnnnnnn.. awat nakai sangat.. turih telinga anak orang tu...
hihihi... nak join jugak lah mcm ni..mcm best ja kan.. hihii.. tapi game hat dok main tu semua kami pon main..hihi

LaMan MusLiMah OpTiMis: BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !

Budak Botak berkata...

amboi nakal ye dia dulu, he3...

entry terbaru Cara Menjadikan Blog Lebih Mesra SEO... (",)

"Che Ain" berkata...

MO &
Budak Botak:nkai skit j..hihi

angah berkata...

mmg nakal budak nie kak aima...mak ckp mmg cm nie..xleh nk wat apa..hahahha

angah berkata...

http://angahshark.blogspot.com/2011/04/mo-nak-bagi-hadiah-hanya-buat-entry-aku.html mai msuk leche ain oi...hahaah

Qaseh dalia adelia berkata...

gudluck syg